Lid worden

Lid worden

Waarom NVIA

BelangenbehartigingBelangenbehartiging
Kennis delenKennis delen
OpleidenOpleiden
Competentie ontwikkelingCompetentie ontwikkeling

Regiobijeenkomst West (Mercer)

Regiobijeenkomsten worden verspreid over het land verzorgd, door leden van NVIA. Het aantal deelnemers (NVIA-leden) is maximaal 15.  Een NVIA-bestuurder is aanwezig om het programma te leiden. Tijdens de regiobijeenkomst worden de meest relevante actualiteiten behandeld en de rest van het programma komt tot stand door inbreng van de leden. De NVIA borgt de kwaliteit van het programma en voorziet in de nodige materialen. De deelnemers ontvangen vooraf een opzet over de inhoud van de programma`s.

PE punten

Voor dit programma-onderdeel ontvangen de NVIA leden 6 PE punten. Er gelden 3 PE punten voor aanwezigheid en 3 PE punten voor de voorbereiding op de onderwerpen.

Algemene gegevens

 • Datum: donderdag 9 februari 2017
 • Tijdstip: 15:00 18:00
 • Locatie: Mercer, Amstelveen
 • Prijs: Voor leden van de NVIA (excl. basis programma) is deze bijeenkomst gratis. Voor niet-leden en leden met een NVIA basisprogramma, bedragen de kosten € 65,- exclusief btw. In deze kosten zitten ook het bewijs van deelname inbegrepen dat men na deelname krijgt toegezonden.

Programma

 • Stand van zaken WGA eigen risicodragen
 • ZW eigen risicodragen;
  • wie, wat en hoe.
  • Wat moet een adviseur weten

Geplande wetswijzigingen:

 • Arbowet
 • Vervallen loonsanctie bij WGA ERD
 • Vervroegd IVA
 • Conventant Verzuimverzekeringen
 • Gevolgen wet DBA (schijnzelfstandigen)

Deze onderwerpen en raakvlakken worden met open vizier gedeeld met de deelnemers, waarbij iedereen ook zijn of haar eigen inbreng of casuïstiek kan bespreken. Het gaat daarbij niet altijd om nieuwe onderwerpen; ook de toepassing van oude (praktijk-)kennis speelt hierbij een rol.

 

Terugkijkend op deze regiobijeenkomst

De eerste regiobijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs op 9 februari 2017 was een succes. De gastheer voor deze bijeenkomst was Mercer en op diens locatie in Amstelveen kwamen 18 adviseurs bijeen om in een open sfeer te discussiëren over de ontwikkelingen in de sociale zekerheid en rondom inkomensverzekeringen. Zo is er onder andere met adviseurs van Aon, Mercer, Nedasco en Avéro gesproken over de ontwikkeling rond AOW, het ZW eigen risicodragen maar ook de plannen rond de transitievergoeding. En iedere keer is de link gelegd naar de rol die de adviseur hierbij heeft.

Quote deelnemer:

Mark Koene, Client Consultant bij Aon

“Als ervaren adviseur Inkomen ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen inhoudelijke kennis en wat je uitdraagt naar klanten, maar juist ook om met vakgenoten over de inhoud te sparren over brede maatschappelijke ontwikkelingen die de beroepsgroep raken.

De ontwikkelingen op het terrein van sociale zekerheid staan niet stil (bv. de gevolgen van langer doorwerken) en die hebben vaak verregaande consequenties voor adviezen aan werkgevers. Het was inspirerend om met vakgenoten een aantal van deze ontwikkelingen te bespreken, sterker nog dat wil je niet missen”.

Gerrit bij de Leij, Sr Consultant bij Mercer

“Leerzame bijeenkomst om samen met concullega’s open en vrij te discussiëren over thema’s die ons allen aangaan. Prikkelende stellingen werden de groep ingegooid die zeker uitnodigden tot reageren. Zeker voor herhaling vatbaar”

Sprekers

Janthony Wielink

Directeur Enkwest Opleiding en Advies

""